fbpx

Ryż z kurczakiem, szpinakiem i fetą

by Kucharka w baletkach

Ryż z kurczakiem, szpinakiem i fetą i świetny pomysł na fit obiad dla każdego.

Pomysł na ten fit obiad z kurczakiem narodził się po naprawdę długich rozważaniach. Ostatnio bowiem moją największą miłością stał się makaron w każdej postaci. Pokochałam ekspresowy makaron z kurczakiem i warzywami z serem, penne z szynką parmeńską i rukolą czy zapiekany makaron z brokułami w stylu mac and cheese.

Ciężko więc było zrezygnować z makaronu, bo można zrobić z nim tyle dobrego. Jednak, postanowiłam wyjść ze swojej strefy komfortu i stworzyć coś nowego. I padło na ryż z kurczakiem i szpinakiem.

Ryż z kurczakiem, szpinakiem i fetą to ekspresowy zdrowy obiad dla całej rodziny

Kurczak i ryż to już klasyka wśród trenujących osób. Do dziś pamiętam mojego znajomego z liceum, który nie rozstawał się ze swoimi pudełkami z ryżem z kurczakiem. Jednak, dla mnie najważniejsze było, żeby ten kurczak z ryżem był naprawdę przepyszny i udało się to osiągnąć dzięki znanemu i pysznemu połączeniu szpinaku z fetą.

Takie danie to idealna propozycja na ekspresowy obiad w stylu fit. Wszystkie składniki świetnie się ze sobą komponują, tworząc harmonijne, pełne smaku danie, które zadowoli zarówno miłośników zdrowej kuchni, jak i tych, którzy po prostu chcą dobrze zjeść. A co najważniejsze – przygotowanie nie zajmuje dużo czasu. Świetnie więc sprawdzi się także jako szybki lunch do pracy.

Polecam z całego serca – wypróbuj ten przepis i przekonaj się, jak smaczny może być zdrowy obiad z kurczakiem!

coś na dokładkę?

7 komentarzy

Anonimowy 6 maja 2014 - 20:27

TEŻ POLECAM, Joanna.

Odpowiedz
Joanna Kołodziejska 29 maja 2014 - 20:58

Chyba sobie jutro zrobię! :>>

Odpowiedz
Anonimowy 18 lutego 2015 - 18:57

Jest super :) tylko róbcie tyle ile potrzeba, my zrobiliśmy na 2 dni, a zjedliśmy w jeden :)

Odpowiedz
luna 23 lutego 2016 - 06:29

Pychotki! Dodalam Parmesan I orzeszki piñi. Rewelacja :)

Odpowiedz
admin 23 lutego 2016 - 17:04

Bardzo się cieszę! I dziękuję za słówko, takie komentarze uskrzydlają <3

Odpowiedz
Anonimowy 8 września 2016 - 16:39

Można dodać świeży szpinak? :D

Odpowiedz
admin 10 września 2016 - 12:02

Przepraszam, że dopiero odpisuję! Ale tak oczywiście, tylko trzeba grubo ponad 250 g, bo się mocno kurczy ;)

Odpowiedz

Skomentuj

Close